Tips Untuk Tempahan

 

1. Masa tempahan anda. Pada hari tertentu, harga boleh turun naik berdasarkan sama ada hotel menganggap ia akan dapat mengisi biliknya pada waktu malam. Masa terbaik untuk menempah biasanya dalam masa 24 jam dari penginapan, apabila hotel mengurangkan harga untuk mengelakkan bilik kosong, tetapi itu menimbulkan banyak ketidakpastian dan tidak sesuai apabila anda melakukan perjalanan di tempat yang tidak dikenali.

 

Syukurlah, laman-laman web seperti TheSuitest.com boleh membantu anda membuat tempahan masa anda supaya anda mendapat harga terbaik tanpa menjalankan risiko tidak mendapat ruang sama sekali. Laman ini membolehkan anda mencari hotel dan meramalkan ketersediaan bilik dan turun naik harga.

 

2. Semak gabungan dan diskaun lain. Anda mungkin layak mendapat diskaun tambahan hanya dengan kepunyaan persatuan atau organisasi. AARP dan AAA adalah contoh prototaip, tetapi kumpulan yang pelbagai seperti Persatuan Bar Amerika, Persatuan Billiard Amerika Syarikat dan Persatuan Golf Disc Professional menawarkan diskaun kepada pelbagai rangkaian hotel. Semak dengan organisasi profesional anda, universiti atau mana-mana kumpulan lain yang mungkin milik anda. Kad kredit anda mungkin juga menawarkan diskaun - Visa Signature, sebagai contoh, menawarkan diskaun dan faedah pada hotel berputar yang berputar.

3. Gunakan pusat ganjaran. Apabila tiba masa untuk akhirnya menempah, gunakan ganjaran tunai dan ganjaran kad kredit untuk mendapatkan ganjaran bonus. Sebagai contoh, ShopDiscover menawarkan 5 peratus wang tunai balik di Expedia, dan topcashback.com memberikan 14 peratus kembali ke HotelClub. Perlu diingat bahawa sesiapa sahaja boleh menggunakan laman web wang tunai semula, anda mungkin memerlukan kad kredit untuk mengakses pusat-pusat dalam talian pengeluar kad

4. Berunding, tidak bayar, untuk peningkatan. Daripada menempah bilik yang paling buruk di tempat itu, rizab bilik yang lebih rendah dan kemudian meminta peningkatan. Sekiranya anda melakukan perjalanan pada waktu puncak, anda mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk bergerak ke bilik yang kosong dan lebih baik semasa mendaftar masuk.

Anda juga boleh mencuba beberapa taktik untuk menjaringkan naik taraf seperti:

  • Memanggil pengurus untuk melihat apa ruang yang ada (biasanya membantu untuk menyebutkan jika ia merupakan majlis khas)

     

  • Menunjukkan betul-betul pada masa daftar masuk dengan harapan bahawa bilik anda tidak akan siap, dan mereka perlu menaik taraf anda ke bilik yang lebih baik dan siap

     

  • Petikan terlebih dahulu dan tanya dengan baik untuk naik taraf

 

Di sini juga, kad kredit anda boleh menjadi berguna. Alat tempahan American Express Fine Hotels and Resorts memberikan peningkatan bilik, kredit resort dan sarapan pagi. Pemegang kad Visa Tandatangan dan MasterCard Dunia juga boleh mendapatkan tawaran istimewa.

5. Berhati-hati untuk penurunan harga. Simpanan tidak berhenti apabila anda menempah hotel anda. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, harga bilik boleh turun naik dengan ketara, tetapi tidak banyak orang yang mempunyai masa atau kecenderungan untuk duduk-duduk memukul "menyegarkan" untuk melihat jika kadar malam turun. Perkhidmatan seperti Yapta menjejaki harga bilik anda dan memberitahu anda apabila ia jatuh. Tingo melangkah lebih jauh dan benar-benar menempah bilik untuk anda, mengkreditkan perbezaannya kembali ke akaun anda. Ia juga memerhatikan bilik-bilik lain di hotel yang sama: Jika harga bilik yang lebih baik jatuh di bawah anda, perkhidmatan akan meningkatkan anda walaupun harga bilik anda tidak berubah.Powered by : RBA Travel & Services Sdn Bhd Hak Milik RBA Travel & Services Sdn Bhd (2018)

loading

Terima kasih kerana memilih RBA TRAVEL AND SERVICES SDN BHD
(1049100-H|KPK LN:7490|LKU:097)

Sila tunggu sementara kami memuatkan