7 tempat pelancongan di Jogja 28/08/2018


Jogjakarta sentiasa menjadi destinasi kegemaran pengembara. Selain murah, Jogjakarta menawarkan pelbagai pakej kecantikan. Jika anda berada di sana sepanjang masa bercuti ke Jogjakarta, cuba anda ke sini. Beberapa destinasi semasa ini akan membuatkan anda berasa tenang dan mengamit memori indah.

 

1.Dahromo Sky Door

Tarikan pelancong Dahromo Skylin ini menjadi tempat yang menarik. Anda akan dapati masuk ikon resort ini dengan latar belakang pemandangan lereng bukit. Lokasi di kawasan Munthuk, Dlinggo. Harga sekitar  Rp 10 ribu(RM 3).

 

2. Swing of Heaven Watu Jaran

Terletak di Kulon Progo, tepatnya di Desa Purwasari, Girimulyono, perjalanan anda akan lebih teruja. Anda akan merasa berayun ketinggian 800 meter di atas paras laut.

 

3. Hobbit House Jogjakarta

Hobbit House menjadi destinasi yang sangat popular terbahagi di rantau Indonesia, termasuk Jogjakarta. Lokasinya adalah di kawasan Hutan Pin, Mangunan, Bantul.Haa ingat dekat New Zealand sahaja yang ada hobbit ini.Jogja pun ada tau.

 

4.Bikini Bottom van Jogja

Selain hutan pain yang sangat bagus, Jogjakarta juga memiliki tempat pelancongan baru yang menyenangkan. Ada Bikini Bottom van Jogjakarta yang benar-benar sejuk untuk bergambar. Lokasi di Pine Forest, Dlingo. Sudah tentu jika anda melawat hutan pain ini sangat puas dengan tempat yang berdekatan.

 

5. Air Terjun Gedad

Bagi anda yang suka pemandangan dan air, cubalah berhenti di Gedad Falls. Lokasinya di Banyusoco, Playen, Gunung Kidul. Dijamin selesa dan menarik. Alam semula jadi yang indah dan membuatkan anda selesa.

 

6. Bukit Panguk

Bukit Panguk adalah lokasi yang mesti pergi. Lokasinya di Kediwung, Mangunan, Bantul. Anda perlu datang pagi-pagi untuk dapat melihat yang benar-benar menyeronokkan dengan latar belakang matahari yang terbenam.

 

7. Pinus Pengger

Pinus Pengger adalah salah satu tempat indah di Jogja dimana dilaputi oleh alam semula jadi.Tempat ini sesuai dijadikan sebagai tempat ingin mengambil gambar dan bagi pencinta alam semula jadi Anda sangat direcomended lah untuk kat sini.Bagi yang suka bergambar pula haa jangan risau diatas puncak ada tangan gergasi berbackgroundkan pemandangan Jogja.

Tempat-tempat ini amat popular di Jogjakarta dan menjadi pusat pelancongan utama di Indonesia. Jika anda minat melancong ke Indonesia boleh membuat tempahan dengan kami http://rbatravel.com.my

 
Powered by : RBA Travel & Services Sdn Bhd Hak Milik RBA Travel & Services Sdn Bhd

loading

Terima kasih kerana memilih RBA TRAVEL AND SERVICES SDN BHD
(1049100-H|KPK LN:7490|LKU:097)

Sila tunggu sementara kami memuatkan