Apa itu Air Zamzam 16/12/2014


Allah telah menjadikan setiap makhluk hidup dari air. Individu memerlukan air hampir kepada segala-galanya kecuali tidak semua air menyampaikan kepentingan yang sama. Umat ​​Islam menugaskan Air Zamzam sebagai sesuatu yang unik. Mereka menginginkan cecair aneh ini dan suka meminumnya pada apa sahaja yang mereka boleh. Tambahan pula, bagi individu yang mengetahui pergi ke Hajj dan Umrah, mereka pulang ke rumah menyampaikannya untuk batu besar sebagai pemilikan yang berharga dan memberikan air Zamzam sebagai berkat kepada orang yang mereka cintai.

Perkara-perkara yang mereka ada, apa yang tidak biasa tentang air Zamzam? Dalam satu perkataan: Semuanya! Tiada standard mengenainya. Kemunculan luar biasa bagaimana ia menjadi di tengah-tengah cuti, konsistensinya sepanjang 1000 tahun, ciri-ciri berguna yang ada, cara yang tidak pernah menjadi langka. Air ini istimewa.

 

Kebenaran perkara ini, ini 'hanya 5 kaki jauh' kecil dan hanya jauh dari sumber atau jalan air lain. Ia adalah pengisian diri. Ia sentiasa memperbaharui dirinya sendiri untuk menyampaikan botol air besar untuk penggunaan pelancong yang haus selain daripada jumlah tambahan yang dihalang dan selanjutnya jumlah yang diambil sebagai berkat dan diedarkan di seluruh dunia kepada berjuta-juta.

 

Air Zamzam telah diuji secara eksperimental untuk mengandungi ciri-ciri mending kerana kandungannya yang lebih tinggi dari Kalsium dan Garam Magnesium dan selanjutnya fluorida biasa yang termasuk aktiviti kuman.

Ia juga merupakan realiti logik terbina bahawa kolam atau telaga air mempunyai kecenderungan untuk membangunkan tumbuh-tumbuhan, misalnya, alga - terutama di atmosfera yang hangat. Sangat tidak keadaan ini di telaga Zamzam. Ia telah bebas dari pencemaran organik.

 

Nabi (S.A.W) berkata:

"Air yang terbaik di bumi adalah air Zamzam; ia adalah sejenis makanan dan penyembuhan dari penyakit. "

Anda Mungkin Suka
Powered by : RBA Travel & Services Sdn Bhd Hak Milik RBA Travel & Services Sdn Bhd

loading

Terima kasih kerana memilih RBA TRAVEL AND SERVICES SDN BHD
(1049100-H|KPK LN:7490|LKU:097)

Sila tunggu sementara kami memuatkan